Vitesse en Twente morsen punten, tien man van PEC verslaan Dordrecht

Jesper Drost, Steven Fernandes Pereira en doelpuntenmaker Mustafa Saymak en Thomas Lam vieren de 2-1.
Jesper Drost, Steven Fernandes Pereira en doelpuntenmaker Mustafa Saymak en Thomas Lam vieren de 2-1. Hollandse Hoogte / VI Images

Na twee wedstrijden wachten Vitesse en FC Twente nog steeds op de eerste competitiezege van het seizoen. De Enschedeërs kwamen thuis niet voorbij ADO Den Haag, Vitesse kreeg in Arnhem Cambuur niet stuk. In Dordrecht wisten tien Zwollenaren in blessuretijd de winnende te maken.

Vitesse 2-2 Cambuur

Cambuur heeft opnieuw een belangrijk punt geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Vitesse werd het 2-2. Bartholomew Ogbeche scoorde de gelijkmaker een minuut voor tijd. Cambuur was na tien minuten op voorsprong gekomen, maar Vitesse had het duel via twee goals van Zakaria Labyad omgekeerd.

FC Twente 2-2 ADO Den haag

Net als vorige week tegen Cambuur (2-2) wist Twente pas in de laatste minuten een punt veilig te stellen. Aankoop Kamohelo Mokotjo zette de thuisploeg kort voor rust op voorsprong maar binnen vijf minuten na de thee was het al weer 1-1. Roland Alberg verzilverde een strafschop nadat Rasmus Bengtsson Jesse Kramer licht vasthield in het strafschopgebied.

Een kwartier voor tijd zette Mike van Duinen de Hagenaars zelfs op voorsprong, maar vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Shadrach Eghan Kwesi die voor trainer Alfred Schreuder een puntje wist veilig te stellen.

FC Dordrecht 1-2 PEC Zwolle

De slotfase verliep aanvankelijk dramatisch voor de Zwollenaren. Bart van Hintum kreeg in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart voorgehouden, waarna Dordrecht razendsnel profiteerde van de overtalsituatie doordat Giovanni Korte de 1-1 maakte nadat voor rust Ryan Thomas Zwolle op 1-0 had gezet.

De wedstrijd leek vervolgens op een remise af te stevenen, totdat Saymak de bal in de 93e minuut net buiten het zestienmetergebied voor zijn voeten kreeg. De buitenspeler aarzelde niet en verschalkte Filip Kurto op fraaie wijze.

    • Jules Seegers