... terwijl Fugro zegt dat bodem bereikt is

Bodemonderzoeker Fugro maakte afgelopen week ook de resultaten over het afgelopen half jaar bekend. Het bedrijf, actief in bodemonderzoek, cartografie en onderwaterwerk, deed dat met een Engelstalig persbericht.

En ook daarin kwam het voor, maar dan in het Engels: challenging market outlook.

Bij Fugro lijkt het gebruik ervan meer op zijn plaats. Het bedrijf moest teleurstellende cijfers bekendmaken. De omzet was nog wel wat gestegen – met zo’n 20 miljoen euro tot bijna 1,2 miljard euro – maar de afgelopen zes maanden heeft het bedrijf een verlies van 268 miljoen euro geleden.

Boosdoener is de olie- en gasmarkt, waarop sprake is van die uitdagende omstandigheden.

Maar Fugro-topman Paul van Riel zei wel dat het de afgelopen maanden al wat beter ging. En dat herstel zal, denkt hij, de komende maanden doorzetten. Aan het einde van het jaar meent Van Riel dat er onderaan de streep toch winst overblijft. Al zal dat niet het resultaat van 2013 evenaren, waarschuwde hij beleggers alvast.