PSV in tweede helft eenvoudig voorbij NAC

Jurgen Locadia viert de door hem fraai binnengeschoten 4-1 tegen NAC. ANP-EPA / Joep Leenen

Een klinkende 6-1 zege voor PSV in de eerste competitiewedstrijd voor thuispubliek dit seizoen. Even dreigde de ploeg van trainer Phillip Cocu weer eens een comfortabele voorsprong uit handen te geven, maar opnieuw Memphis Depay wees de Eindhovenaren de weg.

Depay en Georginio Wijnaldum scoorden beiden tweemaal. Laatstgenoemde vond in de 22e minuut het net en vier minuten later scoorde Aleksandar Damcevski voor NAC in het eigen doel. Wat een makkelijk avondje leek te gaan worden voor PSV dreigde - niet voor het eerst - toch een moeilijk verhaal te worden. Santiago Arias veroorzaakte een strafschop die door NAC’er Adnane Tighadouini werd binnengeschoten.

PSV sleepte zichzelf en de benauwde voorsprong richting de rust, waarna de ploeg beter ging spelen en na een grote kans voor NAC op de 2-2 plotseling binnen vijf minuten uitliep naar 5-1. Memphis Depay krulde een vrije trap fraai langs de muur waarna Jurgen Locadia een fraai schot in de kruising plaatste.

In de 57e minuut was het weer de beurt aan aanvoerder Wijnaldum die (zie video) een fraaie combinatie afrondde. Een kwartier voor tijd zette Depay de eindstand op het scorebord. Hij schoot opnieuw een vrije trap, nog mooier dan z’n eerste, voorbij doelman Jelle ten Rouwelaar.

    • Jules Seegers