Meer dan dertig mensen gevonden in haven Tilbury - één dode

Agenten bij een toegangsweg tot de Tilbury Docks.
Agenten bij een toegangsweg tot de Tilbury Docks. AFP / Cyril Villemain

In een container in de haven van Tilbury zijn vanochtend 35 mensen, onder wie een dode man, aangetroffen. Dat heeft de Britse politie gemeld volgens de BBC. Onder de gevonden mensen, vermoedelijk migranten, zijn ook kinderen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vondst van de mensen.

Van de dertig overlevenden zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht. Andere mensen met “serieuze gezondheidsproblemen” worden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De mensen werden vanochtend ontdekt toen een schip, dat vertrokken was vanuit het Belgische Zeebrugge, in de haven van Essex werd uitgeladen. Wie de mensen zijn en waar ze vandaan komen is nog onduidelijk, zei de politie. De Belgische politie werkt mee aan het onderzoek.

Een woordvoerder van het nabijgelegen Basildon Hospital meldde aan de BBC dat er momenteel negentien mensen in het ziekenhuis worden behandeld, onder wie zeven kinderen. Veel van hen worden behandeld voor uitdrogingsverschijnselen en onderkoeling. De politie heeft de omgeving rond het ziekenhuis gedeeltelijk afgeschermd.

De locatie van de haven ten opzichte van Londen:

Geen aanwijzingen voor risico op ebolavirus

Een woordvoerder van Public Health England, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Volksgezondheid, zei tegen de BBC dat er geen aanwijzingen zijn dat er een risico is dat de aangetroffen personen lijden aan het ebolavirus.

De vaarroute van Zeebrugge naar Tilbury is volgens Forth Ports, het moederbedrijf van het havenbedrijf, was sinds begin deze maand operationeel.