Lab in Panama bevestigt: gevonden bot toch van Kris Kremers

Zoekteam in het grensgebied van Panama met Costa Rica.
Zoekteam in het grensgebied van Panama met Costa Rica.

Een van de botten die begin deze maand in Panama werden gevonden is toch van Kris Kremers. Dat bevestigt labonderzoeker Diomedes Trejos. Eerder deze week zei de Panamese advocaat van de familie Kremers nog dat dat niet het geval was. Dat zou toen gebleken zijn uit onderzoek van een forensisch antropoloog.

Van het zesde botrestant is nu toch vastgesteld dat het van Kremers is. Drie andere botten hadden een dierlijke herkomst. Het vierde was van een kind en het vijfde van een man.

De resten werden aangetroffen in een afgelegen gebied waar in juni ook de overblijfselen van de Nederlandse vrouwen werden gevonden. Kremers en Lisanne Froon werden 1 april voor het laatst gezien bij het plaatsje Boquete. Rond de doodsoorzaak van de twee bestaat nog veel onduidelijkheid. (Novum)