Laat, maar niet te laat voor Lowlands

None

Het is misschien een beetje laat om naar Lowlands te gaan, maar nog niet te laat. Op ticketswap.nl zijn de tickets in de uitverkoop. Met een beetje geluk kan je voor 100 euro naar de laatste twee dagen van het festival. Betaal je toch zo’n 95 euro minder dan de festivalgangers die een regulier ticket gekocht hebben en al een dag in de regen staan.

The National

Als je zaterdagavond nog richting Biddinghuizen rijdt ben je precies op tijd voor The National (Om 20.45 in de Grolsch) NRC-muziekrecensent Jan Vollaard over de band: „Met het vierde album Boxer bewees The National zich in 2007 als „een van de belangrijkste indierockbands in het kielzog van R.E.M. en Wilco, groepen waarmee ze wel enige verwantschap hebben.”

Fink

Op zondagmiddag om 11.30 uur staat Fink in de Bravo. Hij heeft een bijzondere band met het festival, vertelde hij onlangs in NRC: „In 2011 troffen we op Lowlands het meest uitzinnige festivalpubliek waar we ooit voor gespeeld hadden. Ik heb een foto, geschoten vanaf het podium waar je mij op de rug ziet. Het publiek ziet eruit als een kudde hongerige wolven; mensen die schreeuwen om meer, meer, méér! Het is misschien niet helemaal koosjer om thuis een foto van jezelf op te hangen, maar deze hangt boven mijn bureau. Lowlands is de plek waar we boven onszelf uit stijgen.”

Dood Paard

Er wordt wel eens gezegd dat sommigen niet naar Lowlands gaan voor de muziek. Want de kunsten zegevieren in Biddinghuizen. Doe je oordoppen eens uit en ga bijvoorbeeld kijken naar theatergezelschap Dood Paard (zondag om 13 uur in de Juliet), dat „met lede ogen aanziet hoe sprookjes in onze hypertechnologische tijd hopeloos tekortschieten; voor sprookjesfiguren geldt: ben je niet leuk of rendabel genoeg, dan doe je niet meer mee”, aldus Lowlands.

Het Nationale Ballet

Of ga naar dansgezelschap Het Nationale Ballet, dat zaterdagavond om 18.00 uur in de Juliet een korte impressie geeft van zijn repertoire.