In één slag uit

Je kijkt toch anders naar zo’n knuppel als je weet dat de slagvrouw forensisch onderzoek heeft gestudeerd. Want ze kunnen het honderd keer softbal noemen, als je zo’n Louisville Slugger tegen je hoofd krijgt ben je in één slag uit en kunnen de CSI’ers meteen aan de slag.

Derdehonkvrouw Virginie Anneveld gaf de klap van haar leven vijf jaar geleden, toen ze als twintigjarige scoorde in de finale van het Europees Kampioenschap, tegen Groot-Brittannië. Het bleek het begin van een nieuwe gouden tijd voor de Nederlanse softbalsters, die hun Europese titel sindsdien tweemaal vernieuwden.

Logische beloning: Nederland organiseert vanaf dit weekend het wereldkampioenschap, in honkbalhoofdstad Haarlem – waar Anneveld voor Sparks speelt.

Nu wordt de Europees kampioen softbal niet zonder slag of stoot wereldkampioen – eigenlijk wist nog nooit een Europees land een WK-medaille te halen. Maar als het ooit kon, dan is het nu. Waarna voor Anneveld misschien een transfer naar Amerika volgt, want daar speelt de sportclub met de mooiste naam ter wereld: Pennsylvania Rebellion. (De Chicago Bandits kunnen hun borst natmaken.)

    • Arjen Fortuin