Moonrise Kingdom

None

(Wes Anderson, 2012). De films van Wes Anderson zijn niet alleen speciaal door de uitbundige stijl, ook zijn muziekkeuze is altijd ijzersterk. Zo begint Moonrise Kingdom met een koffergrammofoon waarop Benjamin Brittens Young Person’s Guide to the Orchestra gedraaid wordt, in de versie met verteller die laat horen welke instrumenten er spelen. Als de 12-jarige boyscout Sam zijn leeftijdsgenoot Suzy ontmoet en halsoverkop verliefd wordt, speelt zij in een productie van Brittens Noye’s Fludde. Deze onschuldige muziek plaatst Anderson tegenover de melancholieke liedjes van Hank Williams waarnaar de eenzame sheriff (Bruce Willis) luistert. Hij is een van de velen die op zoek gaat naar Sam en Suzy als zij samen van huis weglopen. Via muziek wordt een van de thema’s van de film, eerste liefde versus gedoe in de liefde, perfect verklankt.

Nederland 2, 23.20-00.55u.

    • André Waardenburg