Boskalis baggert flinke winst bijeen...

Een beetje bedrijf heeft het tegenwoordig over „uitdagende marktomstandigheden”. Daarmee bedoelt het bedrijf dan meestal dat de resultaten vreselijk tegenvallen, helaas, maar dat het er zelf weinig aan kan doen. Het ligt aan die vermaledijde markt.

Baggeraar Boskalis gebruikte deze week de term, maar niet als verontschuldiging voor tegenvallers. Het bedrijf heeft nog nooit zoveel winst gemaakt als in het afgelopen half jaar. De winst kwam uit op 253 miljoen euro op een omzet van 1,5 miljard euro. Dat betekende een winststijging van maar liefst 105 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen de winst uitkwam op 123 miljoen euro.

Maar ondanks deze fijne resultaten – waar beleggers gezien de koerssprong op de beurs erg blij mee waren – blijft Boskalis bescheiden en voorzichtig. Ja, volgens Boskalis-topman Peter Berdowski waren de cijfers „extreem” goed, maar die moest men niet zien als „een reële reflectie” van de huidige marktomstandigheden. Want, daar kwam het: die zijn „zeer uitdagend”.