Ze hielp Charles Manson zeven mensen te vermoorden. Nu vertelt ze waarom

Patricia Krenwinkel was 21 jaar oud, in 1969, toen ze als lid van Charles Mansons ‘Family’ een bloedbad aanrichtte in de heuvels van Beverly Hills. Zeven moorden. Waarom deed ze wat ze deed? In deze video spreekt ze voor het eerst in twintig jaar tijd.

Patricia Krenwinkel was 21 jaar oud, in 1969, toen ze als lid van Charles Mansons ‘Family’ een bloedbad aanrichtte in de heuvels van Beverly Hills. Zeven moorden. Waarom deed ze wat ze deed? In deze video spreekt ze voor het eerst in twintig jaar tijd.

Deze maand precies 45 jaar geleden, in de nachten van 9 en 10 augustus, werden in twee villa’s in Beverly Hills in totaal zeven mensen dood aangetroffen, onder wie de hoogzwangere actrice Sharon Tate, echtgenote van regisseur Roman Polanski. Manson werd ter dood veroordeeld, een straf die in 1972 werd omgezet in levenslang. De leden van ‘The Family’, de commune van dweepzieke, gedrogeerde drop outs, kregen vergelijkbare straffen.

Krenwinkel en mededader Leslie Van Houten behoren tot de langst zittende vrouwelijke gevangenen in de VS. In deze video van The New York Times kijkt de 66-jarige Krenwinkel terug op haar leven voor en na Manson. Waarom ze zich aansloot bij Manson? Hij gaf haar wat ze in haar jeugd had gemist: liefde en aandacht. Ze neemt de volledige verantwoordelijkheid voor haar daden, zegt ze. En - eindelijk - is ze iemand geworden waar ze mee kan leven. Kan de Amerikaanse maatschappij dat ook? Ze komt in aanmerking voor vervroegde vrijlating in 2018.

    • Marije Willems