Taxi-app Uber niet toegestaan in Berlijn

Berlijn heeft gisteren taxi-app Uber verboden. Volgens de Duitse stad zijn passagiers onvoldoende verzekerd als ze meerijden met chauffeurs zonder taxivergunning.

Uber is een app die chauffeurs en passagiers met elkaar in contact brengt, buiten taxicentrales om. De app wordt inmiddels door miljoenen mensen in meer dan honderd steden in de wereld gebruikt, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Uber leidt wereldwijd tot verzet van de taxibranche. In juni staakten taxichauffeurs in Madrid, Milaan, Berlijn, Parijs en Londen een etmaal uit protest tegen de app uit San Francisco.

Uber, dat eerder al zijn activiteiten in Hamburg moest staken om dezelfde redenen, heeft gezegd in beroep te gaan tegen de beslissing. Volgens Uber is de beslissing „allesbehalve progressief”. In Hamburg leidde een hoger beroep van Uber uiteindelijk tot het opnieuw toestaan van de dienst.