Slaap lekker (maar hoe, en waarom)

Wat is het: Het ziet eruit als een klein, wit, lief bolletje op je nachtkastje. Maar Sense is een vernuftig apparaatje dat in de gaten houdt hoe goed je slaapt. Je zet het bolletje ergens in je slaapkamer, en klemt een kleiner apparaatje (sleep pill) op je kussen. Die Sleep pill meet je bewegingen, en weet dus hoe goed je hebt doorgeslapen. Nieuw is dat niet, maar dit is de eerste die zich ook specifiek op de slaapomstandigheden focust. Het bolletje op je nachtkastje meet namelijk de slaapkamertemperatuur, licht, luchtvochtigheid en zelfs de hoeveelheid stof in de ruimte. De metingen hoe goed je sliep die nacht worden gecombineerd met de data van je slaapkamer en kun je teruglezen in de app. Een microfoontje neemt zelfs de geluiden in de slaapkamer op, zodat je de volgende ochtend kunt controleren waar je nou precies om 3 uur ’s ochtends van wakker schrok (je snurkende partner?) Na een tijdje weet de app precies hoe de omstandigheden moeten zijn om je ideaal te laten slapen, én weet ’ie wanneer het ideale moment is om je wakker te maken.

Nodig? Wel als je al jaren slecht slaapt zonder dat je snapt hoe het nou kan. Dat zijn er veel blijkbaar.

Bedacht door: James Proud (22). Kreeg op zijn 18de 100.000 euro van een investeerder om universiteit te skippen en in de techbranche te komen werken.

Kost: 73,89 euro via Kickstarter. Dan heb je ’m in november.

Al binnengehaald: grofweg 1.500.000 euro van de benodigde 75.000 euro.

    • Charlotte van ’t Wout