Ogen in je achterhoofd

Wat is het: De motorhelm moet veiliger. Dat vonden de bedenkers van Skully, een slimme motorhelm met een display in het vizier. Dus je ziet behalve de weg ook een extra schermpje in je ooghoek, à la Google Glass. Dat zorgt voor een scala aan techsnufjes: een camera achter op de helm filmt de weg achter je en dode hoeken, zonder dat je dus je hoofd hoeft te draaien. Ook kun je de helm met bluetooth aan je mobiel koppelen zodat je inkomende oproepen en berichten niet hoeft te missen (als je stilstaat) en met behulp van de ingebouwde microfoon bel je handsfree. Om niet meer verrast te worden door scherpe bochten – of hopeloos te verdwalen – kun je gps op het schermpje oproepen. Ook aan het vizier zelf is wat geknutseld: met een knopje maak je ook het vizier donkerder als er veel zon is. Je kunt de helm opladen met een usb-kabel, dan gaat ’ie negen uur mee.

Nodig? Nou, dit is voor het eerst dat een helm op zo’n drastische wijze wordt verbeterd. Motorfans reageren er enthousiast op: binnen een paar dagen was er al bijna drie keer zoveel geld opgehaald dan nodig was.

Bedacht door: twee broers, Mitchell en Marcus Weller. Beiden motorfreak. Nadat Mitchell een motorongeluk kreeg bedacht hij vorige jaar deze helm.

Kost: 1.044,00 euro via Indiegogo. Dan heb je ’m in mei 2015 in huis. Kleurtje mag je later kiezen.

Al binnengehaald: grofweg 750.000 euro, van de benodigde 187.000 euro. De campagne eindigt 9 september.