Obama: VS bouwen hulp af aan yezidi’s

Het Amerikaanse leger in Noord-Irak bouwt de operatie rond het Sinjargebergte af. Dat zei president Obama gisteravond in een verklaring vanaf zijn vakantieadres. De yezidi’s worden niet geëvacueerd. Obama gaf vorige week toestemming voor twee acties in het noorden van Irak: het droppen van humanitaire middelen voor de yezidi-gemeenschap die naar het Sinjargebergte was gevlucht en het bombarderen van stellingen van de Islamitische Staat (IS). Van de tienduizenden yezidi’s die in het gebergte zaten, zijn inmiddels nog maar enkele duizenden over; het grootste gedeelte is al geëvacueerd. De groep die is overgebleven verkeert in relatief goede gezondheid. De president zei dat Amerika wel doorgaat met bombarderen als Amerikaanse burgers in Irak gevaar lopen.

    • Ap