Hoeveel hulp je voor vier ton koopt en wat de dag verder interessant maakt

Foto AP

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Naar de berg

Vijf kilo rijst, twee kilo suiker en een kilo linzen. Nederland geeft 400.000 euro aan het Rode Kruis voor noodhulp in Irak. Hoeveel hulppakketten worden er met dat bedrag gekocht? En wat zit er precies in?

Achterstallig onderhoud bij Blokker

Blokker heeft ruim zeshonderd filialen in Nederland, maar klanten vinden Blokker sleets en stoffig. De omzet en winst van Blokker Holding (van onder meer Xenos en Big Bazar) dalen al jaren. Daarom start nu de metamorfose van het vlaggenschip. Gaat die werken?

De hazelnotenkwestie

Slecht nieuws voor liefhebbers van Nutella: de prijs van hazelnoten stijgt hard en ligt op het hoogste niveau in tien jaar. In iedere pot Nutella gaan 52 hazelnoten dus het smeersel kan fors duurder worden.

Snorder 2.0

Bijna 20 minuten rijden, vier kilometer van Amsterdam-West naar het Centraal Station, kost met UberPOP 7 euro. Een reguliere taxi rekent zeker het dubbele. Enige nadeel van de nieuwe taxidienst in Amsterdam is dat die verboden is.

En verder

In de Graphic of the Day de momenteel meest besproken buurt van Nederland - de Haagse Schilderswijk - in cijfers.

In beeld het Panamakanaal dat 100 jaar bestaat. Een doorvaart kost vandaag de dag 150.000 dollar.

Het beste van Business Insider beschrijft een handige truc om kaarten te maken van alle locatiedata die Google van je heeft.

In de Job of the Day zoekt Farm Frites een directeur voor West-Europa. Een leider die zegt: “Daar gaan we heen”. Geen manager die zegt: “Zo gaan we dat doen”.

    • Camil Driessen