Feyenoord en Heerenveen in evenwicht in de Kuip

Lex Immers viert zijn goal met teamgenoten Ruud Vormer en Sven van Beek.
Lex Immers viert zijn goal met teamgenoten Ruud Vormer en Sven van Beek. Foto EPA / Kay in t Veen

Feyenoord is er niet in geslaagd ook zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie te winnen. De Rotterdammers bleven vrijdag in de eigen Kuip op 1-1 steken tegen een tiental van Heerenveen.

Hakim Ziyech, die in de belangstelling staat van Feyenoord, opende halverwege de tweede helft de score. Even later maakte Mitchell te Vrede met een intikker gelijk.

Heerenveen speelde het laatste halfuur met een man minder na de tweede gele kaart van Joey van den Berg. Feyenoord is met vier punten uit twee duels wel voor minimaal een dag de nieuwe koploper. Heerenveen pakte na het verlies tegen FC Dordrecht zijn eerste punt.

Feyenoord en Heerenveen hielden elkaar de eerste helft goed in evenwicht. Het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding was redelijk gelijkwaardig.

Na rust raakte Luciano Slagveer de paal. Even later moest Van den Berg met zijn tweede gele kaart naar de kant. In ondertal opende Ziyech met een prachtige vrije trap voor Heerenveen de score. De spelmaker speelde misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen. Feyenoord en Twente hengelen nadrukkelijk naar zijn diensten.

De Friese voorsprong was van korte duur. Drie minuten later werkte Te Vrede na een kopbal van Lex Immers van dichtbij binnen. In de slotfase was de druk van Feyenoord groot.

Te Vrede kreeg de mogelijkheid om zich net als vorige week tegen ADO Den Haag in de slotfase tot matchwinner te kronen. Zijn kopbal diep in blessuretijd werd door doelman Kristoffer Nordfeldt uit het doel geranseld. (Novum)