Recordwinst voor baggeraar Boskalis in afgelopen half jaar

Foto ANP

Boskalis heeft nog nooit zoveel winst gemaakt als in het afgelopen eerste half jaar, mede door een aantal meevallers. Het nettoresultaat kwam uit op 253 miljoen euro. In 2013 was dat nog 123 miljoen. De baggeraar en zeetransporteur verwacht dat de winst over het gehele jaar ook op recordhoogte zal uitkomen, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend. De omzet van Boskalis kwam 21 procent hoger uit dan een jaar eerder op anderhalf miljard euro.

De stijging van de winst dit jaar komt door een hogere vlootbezetting en goede resultaten uit projecten. Het bedrijf profiteerde verder van een aantal eenmalige baten uit de afwikkeling van oude projecten. Het concern boekte zowel uit baggeren, transport, berging als uit de activiteiten voor oliemaatschappijen betere resultaten.

Boskalis verwacht dat voor eind dit jaar de recordwinst van 366 miljoen euro over heel 2013 wordt overtroffen. Het bedrijf wil de hoge inkomsten en de stevige financiële positie gebruiken om de komende tijd tien miljoen aandelen op te kopen.

    • Anouk van Kampen