Ooga chaka: die mixtape uit Guardians of the Galaxy staat op 1

Ain't no mountain high enough voor de Guardians.
Ain't no mountain high enough voor de Guardians. Still uit Guardians of the Galaxy

Vanaf deze week draait het knotsgekke Guardians of the Galaxy in de Nederlandse bioscopen. In de VS is de Marvel-verfilming al een enorme blockbuster, niet in het minst door een mixtape die in de film een prominente rol speelt. De compilatie staat nu op 1 in de Amerikaanse billboards.

In Guardians of the Galaxy is een belangrijke rol weggelegd voor een cassettebandje met de favoriete nummers van hoofdpersoon Starlord. Een fijne compilatie met spul uit de jaren zestig en zeventig zoals 10cc’s I’m Not in Love en Hooked on a Feeling van Blue Swede (ooga chaka, ooga chaka).

Die collectie is stiekem een mixtape van regisseur James Gunn. Tot diens stomme verbazing is zijn Awesome Mix Vol.1 nu een enorm succes: de soundtrack van Guardians of the Galaxy staat namelijk op nummer één in de charts. Alleen vorige week zijn er al meer dan 100.000 exemplaren van de Awesome Mixtape Vol.1 verkocht.

Een opvallende prestatie, want er staat geen enkel nummer op de soundtrack dat nog niet eerder is uitgebracht. Daarmee is het de eerste soundtrack ooit om op nummer 1 terecht te komen zonder nieuw werk. Uiteraard is de compilatie ook op Spotify te vinden:

En hier nog de filmtrailer: