Nieuwe hoop op economisch herstel, en wat de dag verder interessant maakt

Foto iStock

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Er is weer hoop: de statistieken zijn redelijk gunstig voor Nederland. De huizenmarkt trok de afgelopen maanden aan, we gaven meer uit en de werkloosheid daalde. In 2014 zou Nederland uit de recessie kruipen, hoopte het Centraal Planbureau vorig jaar. De plotselinge economische krimp in het eerste kwartaal bewees anders. En toen bleek ook stabiele handelspartner Duitsland in de problemen te zijn.

Om half tien wordt duidelijk of de economie zich in het tweede kwartaal toch weer beter ontwikkeld heeft in Nederland, de eurozone en de EU. En het CPB komt iets later met nieuwe ramingen. Groei of geen groei is voor alle regio’s de vraag.

Eén weekend, 55.000 eters

Drie dagen zingen, dansen en luisteren met 55.000 mensen. Lowlands begint morgen weer. Voor de organisatie betekent het niet alleen feesten, maar ook gigantisch veel regelen. Zoals de horeca. Hoe worden die duizenden festivalgangers gevoed?

Door evenementenbedrijf LOC7000. Dat regelt de complete festivalcatering, van bier en snacks tot wereldgerechten en groentenshakes. De lucky geselecteerde cateraars betalen een vast bedrag per vierkante meter en dragen tot 40 procent van hun omzet af aan LOC7000, maar toch: “je kunt er een goede boterham verdienen” als horeca-ondernemer. Niet vreemd, als een gemiddelde maaltijd al snel tussen de 8 en 10 euro kost.

Oplichting bij de autoverhuur

Het imago van de autoverhuurindustrie is niet best. Verhuurders sjoemelen met prijzen, er wordt geld teveel afgeschreven, kinderzitjes kosten ineens tien euro extra per dag of schade wordt onterecht aan een klant toegeschreven.

Zo’n 5,5 procent van de klachten die consumentennetwerk ECC-Net van de EU binnenkrijgt, gaan over autoverhuur en autolease. Waar verdienen autoverhuurders aan?

En verder…

Massaal aan het varkensvlees, kaas en peren van de Nederlandse boer, alle tomaten die normaal naar Rusland gingen naar de Voedselbank brengen - er zijn talloze acties om Nederland door de Russische boycot heen te slepen. Maar of dat ook echt helpt?

Vergeet stemherkenningsprogramma Siri op je iPhone, dat is straks alweer hopeloos achterhaald. Met het nieuwe systeem Viv zeggen we straks om drie uur ‘s nachts vanuit de kroeg “ik ben dronken”. Dan bestelt Viv een taxi voor je.

Voor fans van de sixties: de Lightweight E-Type is terug. Voor de mindere kenners, dé sportauto van Jaguar uit de jaren ’60. Al wordt het nog steeds niet gemakkelijk er één te bezitten. Er waren er maar twaalf van, dat worden er achttien.

    • Anouk van Kampen