Raketten vanuit Gaza; bestand toch verlengd

Palestijnse militanten in Gaza hebben gisteravond raketten afgevuurd op Israël. Dit was twee uur voordat de driedaagse wapenstilstand met Israël zou aflopen. Er zou geen sprake zijn van slachtoffers of schade. Hamas ontkent dat het achter de beschieting zit.

In Kairo hebben Israël en de Palestijnen ingestemd met een verlenging van het staakt-het-vuren. De twee partijen spreken, via Egyptische bemiddelaars, over een langetermijnoplossing voor het conflict. Hamas, dat de dienst uitmaakt in Gaza, eist dat Israël en Egypte de blokkades van het gebied opheffen. Israël eist dat Hamas volledig ontwapent. De afgelopen dagen bleek opnieuw dat er een grote kloof bestaat tussen beide partijen. Israël houdt rekening met meer beschietingen vanuit Gaza.

    • Ap