Opnieuw rellen in voorstad van St. Louis om dood van zwarte tiener

Foto’s AFP/AP

Bij rellen in de Amerikaanse stad Ferguson, een voorstad van St. Louis in de staat Missouri, heeft de politie gisteravond traangas en volgens sommigen ook rubber kogels gebruikt. Het is in de stad zeer onrustig sinds de politie zaterdag de zwarte tiener Michael Brown doodschoot, die volgens getuigen op dat moment zijn handen omhoog had. De politie weigert de naam van de agent die schoot vrij te geven. Wel zei de hoofdcommissaris van politie van Ferguson gisteren dat de schutter verwondingen aan het gezicht had na de confrontatie met Brown. De politie arresteerde tot nu toe meer dan tien mensen, onder wie een journalist van The Washington Post en een van The Huffington Post. Zij werden zonder aanklacht weer vrijgelaten, anderen zitten nog vast.

Gisteren werd bekend dat de politie in Los Angeles maandag een 24-jarige, geesteszieke jongeman heeft doodgeschoten omdat hij een uitval zou hebben gedaan naar een politiewapen. In de VS groeit de kritiek op het gewelddadige optreden van de politie.