De oudjes zijn ijzervreters

In een van de leukste scènes in The Expendables 3 scheert de net uit gevangenschap bevrijde Wesley Snipes zijn baard met een samoeraizwaard. Lekker absurd. Waarom zat je vast, vraagt iemand. „Belastingontduiking” zegt hij – amusant voor wie weet dat Snipes zelf vastzat voor belastingfraude. Jammer dat de hele film niet die laconieke toon heeft. The Expendables zijn huurmoordenaars die het opnemen tegen dictators en schurken. De pensioengerechtigde ijzervreters staan flink hun mannetje. Omdat Bruce Willis te veel geld wilde, huurde Sylvester Stallone enkele vervangers in, onder wie Snipes en Harrison Ford, en Mel Gibson als amorele schurk. Halverwege de film wil Stallone zijn oude crew vervangen door jonge broekies, maar de oudjes pikken dat niet. Dus vechten beide teams in de oorverdovende climax een half uur lang tegen het leger van Gibson en wordt alles wat los- en vastzit kapot geschoten. Het duurt allemaal veel te lang, met oorlogsmoeheid tot gevolg.