Betoverd in de trein

Maandag 11 augustus. Mijn vriendin en ik stapten in de dubbeldekker naar Leeuwarden van 21.04 uur op Almere Centrum. Druk in gesprek over het niet inzien van de logica van twee treinen die vlak na elkaar richting Zwolle/Leeuwarden vertrekken. Jij zat aan de andere kant van het gangpad. De mooie glimlach op je gezicht viel me meteen op. Mijn vriendin stapte in Zwolle uit. Ik bleef zitten en ging zitten appen. Onze trein werd volgens de machinist „omgetoverd” tot stoptrein naar Leeuwarden. Af en toe keek ik jouw kant op. Mooie glimlach, vrolijke ogen, gebruinde huid, roze T-shirt, bruine sneakers en koffer (je kwam vast terug van vakantie). In Meppel moest je er uit. Je lachte naar me, trok je wenkbrauwen op en wierp me een betoverende blik toe. Je liep over het perron en weer die blik en lach. Wat zou ik graag opnieuw je glimlach willen zien. Betoverend!