‘Agent gewond die op Michael Brown vuurde’ - weer rellen in Ferguson

De agent die Michael Brown doodschoot is op de bewuste avond verwond. Het was afgelopen nacht voor de vierde nacht op rij zeer onrustig in Ferguson, waar de zwarte tiener zondag werd neergeschoten. Demonstranten gingen de straat op en bekogelden de politie met molotovcocktails.

De politie van Ferguson zet traangas in bij een eerdere demonstratie, deze week.
De politie van Ferguson zet traangas in bij een eerdere demonstratie, deze week. Foto ANP/EPA/Robert Cohen

De agent die Michael Brown doodschoot is op de bewuste avond verwond. In Ferguson was het afgelopen nacht voor de vierde nacht op rij zeer onrustig in Ferguson, waar de zwarte tiener zondag werd neergeschoten. Demonstranten gingen de straat op en bekogelden de politie met molotovcocktails.

De politie reageerde door traangas af te vuren en de demonstranten uit elkaar te drijven. Twee journalisten van de Huffington Post en Washington Post zijn daarbij gearresteerd. De twee zaten in een filiaal van McDonalds toen een SWAT-team hen arresteerde.

Twitter avatar ryanjreilly Ryan J. Reilly SWAT just invade McDonald’s where I’m working/recharging. Asked for ID when I took photo. http://t.co/FOIsMnBwHy

De twee zijn inmiddels weer vrijgelaten.

De politie blijft ondertussen mondjesmaat informatie naar buiten brengen over het incident afgelopen zondag waarbij de zwarte tiener Michael Brown werd gedood. Volgens de lokale korpschef is de agent die op Brown geschoten zou hebben, gewond geraakt tijdens het incident. Hij zou zwellingen in zijn gezicht hebben die veroorzaakt zijn tijdens een handgemeen op de bewuste avond.

Of die zijn toegebracht door Brown wilde de korpschef niet zeggen, aldus Reuters. Volgens ooggetuigen hield Brown zijn handen omhoog en deed hij niks om de agent te provoceren. Volgens de politie zal het weken duren voor het onderzoek naar de dood van Brown is afgerond.

Sinds de dood van Brown is de sfeer in Ferguson - een voorstad van St. Louis met een overwegend zwarte bevolking - zeer gespannen. Het kwam de afgelopen paar dagen al vaker tot rellen, en de politie is met groot materiaal uitgerukt:

Twitter avatar guardianworld Guardian World Heavily armoured police in #Ferguson #Missouri deploy as #MichaelBrown protests continue http://t.co/D6L5ct84vV http://t.co/L8AS1E6Dq9