Aegon gaat producten verkopen in Portugal

Verzekeraar Aegon gaat via de Portugese dochter van de Spaanse Banco Santander verzekeringen verkopen in Portugal. Dat heeft de verzekeraar vanochtend bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Voor de verkoop in Portugal neemt Aegon een belang van 51 procent in de verzekeringstak van Banco Santander Totta, de Portugese tak van de Spaanse bank.

De winst van Aegon kwam afgelopen kwartaal uit op 343 miljoen euro, een stijging van 43 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De verkopen stegen het afgelopen kwartaal met 5 procent tot bijna 2,1 miljard euro. De resultaten werden daarnaast positief beïnvloed door hogere rendementen op de aandelenbeurzen. Ook verdiende het bedrijf meer door de hogere marges op spaarproducten. In Amerika groeide de verkoop van ongevallen- en zorgverzekeringen.

Die winsten maakten de krimp op de markt voor levensverzekeringen en de negatieve wisselkoerseffecten als gevolg van de sterke euro goed.

Aegon-topman Alex Wynaendts benadrukte bij de presentatie van de resultaten de sterke kapitaalspositie van de verzekeraar. Hij beloofde beleggers daarom een interim-dividend van 11 eurocent per aandeel. Maar Aegon beloofde beleggers geen hoger, structureel dividend.

Op de beurs stond het aandeel Aegon vanochtend op een stevig verlies van circa 4 procent.