Real Madrid wint duel met duurste elftal ooit

Het team van Real Madrid dat gisteravond in Cardiff de Europese Supercup won, is het duurste elftal dat ooit aan een aftrap verscheen. De elf spelers die het duel met Sevilla begonnen, kostten de club in totaal zo’n 455 miljoen euro.

Real stond altijd al bekend om de hoge transferbedragen die het voor spelers betaalde. Zo brak de club al diverse malen de transferrecords. De afgelopen jaren kwamen Cristiano Ronaldo en Gareth Bale voor bedragen van rond de 100 miljoen euro naar de club. Dit jaar kocht Real onder anderen James Rodríguez (80 miljoen) en Toni Kroos (30 miljoen).

Na vele jaren van magere sportieve resultaten lijken al die uitgaven zich uit te betalen op het veld. Vorig seizoen won het elftal na twaalf jaar weer de Champions League en gisteren pakte het ook de Europese Supercup door Europa League-winnaar Sevilla met 2-0 te verslaan. Real maakte een sterke indruk. Cristiano Ronaldo maakte beide doelpunten.

De winst van Real Madrid betekende de veertiende Europese prijs voor de club in de geschiedenis, die hiermee AC Milan evenaart. Alleen Barcelona won er meer: vijftien. Volgens de gerenommeerde website transfermarkt.de heeft de huidige Madrid-selectie een gezamenlijke waarde van 717 miljoen euro.