Moestuinsoep

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Dit is een geweldige soep om te maken wanneer je een moestuin hebt en een overvloed aan groenten en kruiden die allemaal tegelijk plukklaar zijn. Je kunt er in feite alles in verwerken wat je maar wilt. In plaats van sla kun je bijvoorbeeld ook snijbiet mee koken, of spinazie. En in plaats van tuinbonen vormen kraakverse doperwten of kapucijners ook een erg fijne vulling.

In de pesto kun je ook veel verschillende kruiden kwijt, al zou ik er geen houtige kruiden zoals tijm en rozemarijn bij doen, en kun je beter ook voorzichtig zijn met sterke smaken als lavas, dragon, salie en munt. Maar als je van alles een beetje neemt, kan het eigenlijk nooit misgaan. Knapperig warm brood erbij, misschien nog een lekker kaasje of een schaaltje olijven. En klaar is je makkelijke zomeravondmaal.