‘Max Verstappen (16) naar Toro Rosso, volgend jaar in de Formule 1’

Max Verstappen wordt waarschijnlijk de jongste debutant in de Formule 1 ooit.
Max Verstappen wordt waarschijnlijk de jongste debutant in de Formule 1 ooit. Foto ANP/Sander Koning

Max Verstappen gaat volgend jaar debuteren in de Formule 1. De nu nog 16-jarige, dan 17-jarige coureur gaat volgens bronnen tegenover De Telegraaf tekenen bij Scuderia Toro Rosso.

Verstappen wordt zo de jongste debutant in de Formule 1 ooit. Hij zal bij Toro Rosso waarschijnlijk Jean-Eric Vergne vervangen. Volgens de krant heeft de zoon van oud-coureur Jos Verstappen een contract getekend voor meerdere jaren.

De jonge coureur werd gisteren al gepresenteerd bij het opleidingsteam van Red Bull. Volgens bronnen is het team echter van plan om Verstappen volgend jaar al in te zetten bij Toro Rosso, een satellietteam van Red Bull, waardoor hij zal uitkomen in de Formule 1. De eerste wedstrijd zou dan op 15 maart zijn, tijdens de Grand Prix van Melbourne.

De bedoeling was dat de toekomstplannen van Verstappen pas volgende week bekend zouden worden gemaakt, tijdens de Grand Prix van België. Verstappen staat op dit moment op een tweede positie in de Formule 3.