Eigenaar gezonken veerboot Bangladesh opgepakt

Reddingsboten bezig met de reddingsoperatie nadat de veerboot was gezonken in de Padma rivier in Munshiganj, 30 kilometer ten zuiden van Dhaka.
Reddingsboten bezig met de reddingsoperatie nadat de veerboot was gezonken in de Padma rivier in Munshiganj, 30 kilometer ten zuiden van Dhaka. Foto EPA / STR

De eigenaar van de veerboot die eerder deze maand zonk in Bangladesh is opgepakt. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt, schrijft persbureau AP. Bij de scheepsramp zijn waarschijnlijk meer dan honderd doden gevallen.

Militaire troepen vielen een huis binnen in het zuidoostelijke district Chittagong waar de eigenaar Abu Bakar Siddique verbleef. De eigenaar was ondergedoken nadat zijn schip met meer dan tweehonderd passagiers op 4 augustus zonk.

Siddique kan vervolgd worden voor dood door schuld, varen zonder toestemming en overbelading. Tot nu toe zijn 48 lichamen geborgen. Zo’n zestig anderen worden nog vermist en zijn waarschijnlijk niet meer in leven. Het schip mocht maximaal 85 passagiers vervoeren, maar toen het kapseisde waren er meer dan tweehonderd mensen aan boord. De kapitein en vier anderen worden ook verdacht van misdrijven. Die andere verdachten zijn op de vlucht geslagen.