Dumoulin wint tijdrit, Boom pakt leiderstrui

Tom Dumoulin in actie tijdens de derde etappe van de Eneco Tour.
Tom Dumoulin in actie tijdens de derde etappe van de Eneco Tour. Foto ANP / Vincent Jannink

Tom Dumoulin heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De renner van Giant-Shimano zorgde voor een verrassing door de 9,6 kilometer lange tijdrit in Breda twee seconden sneller af te leggen dan topfavoriet Fabian Cancellara.

Lars Boom zorgde voor nog meer Nederlands succes. De Belkincoureur neemt de leiderstrui over van de Tsjech Zdenek Stybar.

Dumoulin, vorige maand al knap tweede in de lange tijdrit van de Tour de France, klimt door zijn prestatie van de 38e naar een gedeelde tweede plaats in het klassement. Net als de Italiaan Manuel Quinziato, die vlak achter Geraint Thomas vierde werd in de tijdrit, heeft hij een achterstand van vier seconden op Boom.

Het peloton verlaat Nederland voorlopig en rijdt donderdag een etappe over Belgische bodem van Koksijde naar Ardooie. De Eneco Tour duurt tot en met zondag. (Novum)