Aanklacht top Deutsche Bank

Foto AP

Het Openbaar Ministerie (OM) in München heeft een aanklacht ingediend tegen topman Jürgen Fitschen van de Deutsche Bank en vier voormalig topmannen van het bedrijf. Dat melden verschillende Duitse media. De zaak draait om het faillissement van het mediabedrijf van Leo Kirch in 2002. Het imperium ging failliet nadat toenmalig topman Rolf Breuer van de Deutsche Bank op televisie de kredietwaardigheid van het bedrijf in twijfel trok. Investeerders trokken zich daarna terug en het lukte Kirch niet de schulden van zijn bedrijf te herfinancieren. Begin dit jaar trof de bank een schikking van 925 miljoen euro met de erven van Kirch, die inmiddels overleden was. Het OM onderzoekt volgens Duitse media nu of er tijdens de civiele zaak tussen de erven Kirch en de bank valse verklaringen zijn afgelegd. Topman Fitschen zou zich daar niet schuldig aan hebben gemaakt, maar hij zou de vier andere topmannen niet weerhouden hebben van het afleggen van valse verklaringen. (NRC)