Krasse knarren

None

Nederland 1,

20.30-21.25u

Voor de realitysoap Krasse knarren stopt omroep MAX vijf bekende ouderen in een huis, dat geheel in seventiesstijl is ingericht. Dit met het idee dat ze daar hun jonge zelf hervinden. De vormgeving is een feest voor designfans, de parade van oude bekenden een feest voor de liefhebbers van alles dat was.

In het derde seizoen treedt niemand minder dan Hans van der Togt aan. De presentator is pas 66 jaar, ietwat jong voor het bejaardenbigbrotherhuis. Maar wellicht gaat MAX uit van de gevoelde leeftijd. Van der Togt was AVRO-omroeper van 1976 tot 1989. Daarna presenteerde hij Rad van Fortuin bij RTL. In 1998 werd het stil rond Hans. In 2003 was hij nog wel even te zien als presentator van V&D TV.

In de Amsterdamse binnenstad kon je hem tegenkomen: een onherkenbaar dikke man met hond, die „sic transit gloria mundi” voor zich uit mompelde. In interviews was hij openhartig over zijn drankzucht, zijn gewicht (96 kilo), eenzaamheid, prostaatkanker en de verlatingsangst van zijn hond Hero.

Inmiddels ziet Van der Togt er weer patent uit; slank, gedistingeerd, met grijze manen. Na de verjongingskuur van Krasse knarren kan hij zo weer de weg op.

    • Wilfred Takken