Overmorgen spoeddebat over Haagse Schilderswijk - Van Aartsen morgen terug

Demonstranten zondag tijdens de 'Mars van de vrijheid' tegen moslimradicalen en antisemitisme.
Demonstranten zondag tijdens de 'Mars van de vrijheid' tegen moslimradicalen en antisemitisme. Foto ANP / Bart Maat

Het spoeddebat over de situatie in de Haagse Schilderswijk wordt morgenavond gehouden. Dat heeft het presidium van de gemeenteraad in Den Haag laten weten. Bij het debat, dat een initiatief is van Groep De Mos-Ouderenpartij, zal ook burgemeester Jozias van Aartsen aanwezig zijn. Hij komt morgenavond terug van vakantie.

Het initiatief voor een spoeddebat van Groep De Mos-Ouderenpartij wordt door voldoende partijen ondersteund, zo liet fractievoorzitter Richard de Mos weten, schrijft persbureau Novum. Aanleiding voor het spoeddebat is de betoging van afgelopen zondag tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De demonstratie liep op rellen uit toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien. Een aantal journalisten werd belaagd en een agent raakte gewond.

Van Aartsen kreeg in de afgelopen dagen veel kritiek omdat hij niets van zich liet horen. Zijn vakantie in Frankrijk wilde hij vanwege de ongeregeldheden niet afbreken. Morgen is de Haagse burgemeester weer terug op het honk, al is dat volgens het presidium gewoon “conform de planning”.