Vrouw die Friese tieners aanreed verdacht van poging tot doodslag

Onderzoek op de plek waar een vrouw met haar auto twee kinderen aanreed in Sint Nicolaasga.
Onderzoek op de plek waar een vrouw met haar auto twee kinderen aanreed in Sint Nicolaasga. Foto ANP/Menno Dijkstra

Het Openbaar ministerie verdenkt de 57-jarige vrouw die in het Friese Sint Nicolaasga zondagavond twee veertienjarige jongens aanreed van poging tot doodslag. Justitie vermoedt dat de vrouw met opzet de jongens heeft aangereden, schrijft RTL Nieuws vanmiddag.

Eén van de jongens, Ronald, raakte zwaar gewond. De ander, Sander, heeft alleen schaafwonden op zijn been en arm. “Ik heb heel veel geluk gehad”, vertelt hij vandaag in NRC Handelsblad.

De jongens waren zondagavond aan de rand van het landgoed, bij de ingang van het bos, pal achter een instelling voor verstandelijk gehandicapten, bij elkaar gekomen. “We wilden een rondje in het bos fietsen”, zegt een van de jongens. “Maar we konden er niet door. De honden van de boerderij hielden ons tegen. Ja, en toen zijn we de honden gaan wegjagen.”

‘Ze reed wel zestig of tachtig kilometer per uur’

De vrouw, eigenaar van de honden, zei dat de jongens moesten ophoepelen, zeggen de jongens, en dat ze dat uiteindelijk ook daadwerkelijk hebben gedaan. Maar dat vervolgens, op hun terugtocht door het dorp, de vrouw ineens met vliegende vaart van achter op hen af kwam rijden. “Ik denk dat ze wel zestig of tachtig kilometer per uur reed”, zegt een van de jongens.

Met haar Volkswagen Polo reed de vrouw van het landgoed naar het dorp, stak een fietspad naast de sporthal in en knalde op twee jongens die achter in het groepje fietsten. Eén van hen werd de lucht in geslingerd terwijl de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De paal brak en viel om.

De politie hield de vrouw aan, heeft haar verhoord en vroeg gisteren om nieuwe getuigen. Haar man heeft zijn spijt over het incident betuigd.

Lees de hele reportage over het incident die vandaag in NRC Handelsblad stond (€).

    • Annemarie Coevert