Acteur Robin Williams pleegde zelfmoord

Bloemen en kaarsjes ter nagedachtenis aan Robin Williams op de Hollywood Walk of Fame waar Willams ook een ster had.
Bloemen en kaarsjes ter nagedachtenis aan Robin Williams op de Hollywood Walk of Fame waar Willams ook een ster had. Foto EPA / Michael Nelson

Het vermoeden was er al, maar nu heeft ook de politie het bevestigd: de Amerikaanse acteur Robin Williams pleegde inderdaad zelfmoord. Dat zei de lokale sheriff van Williams zijn woonplaats Marin in het noorden van Californië tijdens een persconferentie vanavond, meldt persbureau AP.

De 63-jarige acteur, die leed aan ernstige depressies, werd gisteren dood gevonden in zijn woning. Williams werd zondagavond rond 22.00 uur voor het laatst gezien en werd de volgende ochtend gevonden door zijn persoonlijke assistent. Zoals eerder ook vermoed, kwam hij door verstikking om het leven.

De acteur, bekend van films als Good Will Hunting en Mrs. Doubtfire, leed tijdens zijn carrière eerder ook aan drugs- en alcoholverslavingen. Volgens de perswoordvoerder van Williams had de acteur juist onlangs besloten om zich te laten behandelen voor zijn recente depressies. De politie liet ook weten dat een toxicologsich onderzoek nog volgt.

Bij Williams’ ster op de Hollywood Walk of Fame hebben fans vandaag veel kaarsjes en bloemen neergelegd. Ook eren fans het bankje uit de film Good Will Hunting:

Het bankje in Boston Public Garden, waar een stukje uit de film Good Will Hunting werd opgenomen, is veranderd in een gedenkplaats. Foto AP / Elise Amendola

Lees ook het artikel Acteur, komiek, filantroop. Vijf aspecten uit het leven Robin Williams