Wel eerder meldingen van ov-chipkaartgebruikers

Een reiziger checkt in op Utrecht CS met een ov-chipkaart. Foto ANP / Jeroen Jumelet

In tegenstelling tot wat Trans Link Systems zaterdag meldde, zijn er wel eerder meldingen binnengekomen van ov-chipkaartgebruikers die op ov-chipkaart.nl gegevens van andere reizigers konden inzien en wijzigen. Dat maakte Trans Link Systems, het bedrijf achter de ov-chipkaart, vandaag bekend.

Afgelopen zaterdag meldde NRC Handelsblad dat de gegevens van reizigers met een account op ov-chipkaart.nl, dat zijn er ruim twee miljoen, niet altijd veilig zijn. Een gebruiker kon reisgegevens van twee andere reizigers inzien en soms wijzigen, waaronder adresgegevens en het rekeningnummer. Trans Link Systems erkende het probleem, maar zei dat er niet meer klachten waren binnengekomen. Dat blijkt dus onjuist. Het probleem heeft zich vaker voorgedaan. Trans Link Systems hoopt het lek in de site morgen te hebben verholpen.

    • Wilmer Heck