Terug van vakantie: de Goal van het Weekend, met Fábregas en Diego Costa

epa04346332 Chelsea's Diego Costa celebrates his goal during the friendly soccer match between Fenerbahce and Chelsea in Istanbul, Turkey, 08 August 2014. EPA/SEDAT SUNA

Exact 28 dagen na de tot tevredenheid stemmende afsluiting van Oranjes WK begon vrijdag voor ons het nieuwe seizoen. Eredivisie van start, België en Frankrijk liepen al weer en andere landen volgen de komende twee weken. Tijd weer dus voor dé Goal van het Weekend.

3. Francesco Totti (AS Roma)

In de Eredivisie vielen direct al wat aardige goals, zoals deze van Lesley de Sa, maar verder komt er uit de reeds lopende competities nog weinig spannends binnendruppelen. Dan maar Totti in een oefenpotje. De oude rot in het vak zag dit voorseizoen Kevin Strootman op volle sterkte terugkeren en had tegen SV Eltendorf een fijngevoelige balberoering. De stift, mensen: meer van dat dit jaar graag.
http://youtu.be/3BDPsAa6TLc

2. Germano (Coritiba)

De Braziliaanse competitie heeft nauwelijks stilgelegen de afgelopen maanden. Zat je niet in een WK-selectie dan mocht je lekker komen opdraven. Dat gold ook voor Germano, die het hele seizoen nog geen goal gemaakt had. Tot de 82e minuut van het competitietreffen met Fluminense waar Fred speelt, die wél op het WK was weet u nog? Enfin, de tijd begon dus te dringen en Germano legde maar eens aan voor de gelijkmaker:
http://youtu.be/8hgKD7w6HzY

1. Cesc Fábregas en Diego Costa (Chelsea)

José Mourinho heeft in het tweede seizoen na z’n terugkeer bij Chelsea flink gekneed om ‘zijn’ team vorm te geven. Daar horen sinds deze zomer Fábregas en Diego Costa bij. Niet vervelend om die erbij te hebben natuurlijk. In de oefenwedstrijd tegen Ferencvaros bleek dat dan ook wel. Kies maar eens tussen deze twee fraaie sologoals. Laat deze rubriek eens feestelijk het nieuwe seizoen openen met niet één maar twee mooiste doelpunten:

Diego Costa, voor ruim 40 miljoen euro overgenomen van Atletico Madrid:
http://youtu.be/h_OFiApYaqk

Cesc Fábregas, voor wie Chelsea meer dan 33 miljoen overmaakt aan FC Barcelona:
http://youtu.be/QxfxHJXlii0?list=UUU2PacFf99vhb3hNiYDmxww

    • Jules Seegers