Veredelde oefenpot, maar weer een prijs voor Arsenal

Doelpuntenmaker Olivier Giroud. Foto AFP

Negen jaar moest Arsenal wachten op een prijs en nu wint de club uit Londen er opeens twee, in vier maanden tijd.

Na de FA Cup in mei won de ploeg van trainer Arsène Wenger ook de Community Shield, de wedstrijd tussen landskampioen en de bekerwinnaar, met 3-0 van Manchester City.

Nog meer dan in de Nederlandse eredivisie is de Supercup in de Engelse Premier League een veredelde oefenwedstrijd.

Niet voor niets mogen beide ploegen in de wedstrijd van de Engelse voetbalbond drie extra wissels toepassen. In totaal werd er op Wembley maar liefst elf keer gewisseld.

Voor rust maakten Santi Cazorla en Aaron Ramsey de eerste twee doelpunten voor The Gunners en na rust was de Franse spits Olivier Giroud nog trefzeker. De laatste goal was het hoogtepunt van de wedstrijd. Van twintig meter afstand schoot Giroud de bal hard langs de bij City debuterende doelman Willy Caballero. Bij Arsenal stonden de nieuwe aanwinsten Alexis Sánchez, Matthieu Debuchy en Calum Chambers in de basis.

De Engelse competitie begint komend weekeinde. Voor landskampioen Manchester City staat een uitwedstrijd tegen Newcastle United op het programma. Arsenal trapt af tegen Crystal Palace. Manchester United, met Louis van Gaal, begint het seizoen op Old Trafford tegen Swansea City.

Ook in Portugal werd gespeeld om de Supercup. Daar was landskampioen Benfica te sterk voor bekerwinnaar Rio Ave.

In de reguliere speeltijd en in de verlenging werd niet gescoord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Luisão maakte de beslissende penalty voor Benfica, dat voor de vijfde keer in de geschiedenis de Supercup won.