Klachten over bindend advies

Over het bindend studieadvies zijn afgelopen week meer dan honderd klachten binnengekomen bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Dat meldde voorzitter Tom Hoven vandaag desgevraagd. De bond opende vorige week een meldpunt.

Met de klachten die de LSVb voor de opening van het meldpunt al had ontvangen, komt het totaal nu rond de 150 uit, schat Hoven. „Dat vinden wij echt veel. Vooral omdat het in de meeste gevallen om studenten gaat die zelf al stappen hebben ondernomen, maar er echt niet uitkomen met hun studieadviseur of opleiding.” De meeste klachten gaan over persoonlijke problemen, zoals ziekte of familieomstandigheden. Daar wordt volgens de LSVb te weinig rekening mee gehouden. Ook krijgt ze veel klachten van studenten die geen contact met de school krijgen vanwege de vakantie. Het studieadvies biedt scholen de mogelijkheid studenten te verwijderen als ze in hun eerste jaar onvoldoende studiepunten hebben behaald. (Novum)