Vrouw rijdt twee tieners aan, mogelijk opzet

Een 57-jarige vrouw heeft gisteravond in Sint Nicolaasga twee kinderen van 14 jaar oud aangereden. De politie vermoedt dat er sprake is van opzet. De kinderen zijn gewond geraakt bij de aanrijding. Een van hen is er ernstig aan toe.

Het incident vond plaats op een fiets- en voetpad tussen de Kerklaan en de Dobbeleane in de Friese plaats. Na het ongeluk is de omgeving afgezet. Hulpdiensten rukten massaal uit, onder meer met een traumahelikopter. Acht mensen zouden getuigen zijn van de aanrijding.

De zwaargewonde jongen is met de traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. De andere jongen bleek lichtgewond te zijn geraakt. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. Na behandeling mocht hij naar huis.

De vrouw is aangehouden en haar auto is in beslag genomen. Volgens de politie heeft het er alle schijn van dat een al langer lopend conflict de oorzaak is van de ernstige aanrijding. Zowel de vrouw als de kinderen zijn inwoners van Sint Nicolaasga.

Lokale media melden dat de kinderen de honden van de vrouw zouden hebben gepest. Dat maakte de vrouw volgens een ooggetuige zo boos dat ze in haar auto achter de jongens is aangereden, over het fietspad. Bureau Slachtofferhulp werd ingeschakeld om de vele getuigen op te vangen.