‘Alle 97 drenkelingen na omslaan zeilboten Noord-Ierland terecht’

Zo’n honderd mensen zijn in de Noord-Ierse binnenzee Strangford Lough in het water terechtgekomen toen zeilboten tijdens een wedstrijd in slecht weer terechtkwamen en omsloegen. Volgens de Britse omroep Sky News is iedereen terecht, tien mensen zijn gewond geraakt meldt de BBC.

Zo’n honderd mensen zijn in de Noord-Ierse binnenzee Strangford Lough in het water terechtgekomen toen zeilboten tijdens een wedstrijd in slecht weer terechtkwamen en omsloegen. Volgens de Britse omroep Sky News is iedereen terecht, tien mensen zijn gewond geraakt meldt de BBC.

Twitter avatar SkyNewsBreak Sky News Newsdesk Update - N Ireland coastguard: everyone accounted for after 97 people went into the water when dinghies capsized at event in County Down

Eerder werd er een grote reddingsactie opgezet. Dertien reddingsboten en twee helikopters werden naar het gebied gestuurd.

Behalve met harde wind hadden de zeilers in Strangford Lough te kampen met stortbuien. Strangford Lough is een binnenzee die grote getijdenverschillen kent. Het gebied ten zuidwesten van Belfast is populair bij watersporters.

    • Nando Kasteleijn