Sein brand meester gegeven bij vernietigingsbedrijf Breda

De grote brand die vanmiddag bij een bedrijf in Breda woedde is brand meester, laat een woordvoerder van de gemeente aan persbureau Novum weten. Het pand is grotendeels verwoest. De brandweer liet vanwege de hevige rookontwikkeling de sirenes afgaan en gaf een NL-Alert af. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

Oorzaak brand nog niet bekend

De brand aan de Mijkenbroek brak rond het middaguur uit. Het bedrijf, Destra Totaal, vernietigt onder meer papier, elektronica en metalen. Het bedrijf is ontruimd en er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid dat mensen in de buurt van bijvoorbeeld een brand informeert op hun mobiele telefoon. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat de ontvanger het beste kan doen.

    • Nando Kasteleijn