Dit brengen andere media vandaag

Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend
Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

‘Ondernemers steunen sancties tegen Rusland’

70 procent van de Nederlandse ondernemers is het eens met de handelssancties tegen Rusland. Dat meldt het FD op basis van een peiling van TNS NIPO.

Opvallend is wel dat er nauwelijks agrarische bedrijven zijn ondervraagd, terwijl dat de bedrijven zijn die worden getroffen door de Russische tegenmaatregelen. Een op de vijf ondernemers is het niet eens met de sancties.

Door de oorlog in Oekraïne heeft het ondernemersvertrouwen een knauw gekregen: nog maar 42 procent van de ondervraagde ondernemers verwacht een verdere verbetering van de economie. Een maand eerder was dat nog 50 procent.

Fruit en groente wordt spotgoedkoop

Doordat Rusland in reactie op de handelssancties van de EU en de VS zijn grenzen heeft gesloten voor Europese landbouwproducten, zullen peren, paprika’s, tomaten en komkommers vanaf vandaag in grote hoeveelheden en spotgoedkoop worden verkocht op de markt, schrijft De Telegraaf.

“Van een aantal van deze producten van de Nederlandse oogst gaat liefst 60 procent naar Rusland. Dat is zo veel. Daar valt niet tegenop te eten”, zegt een marktinkoper tegen de krant.

Supermarkten zitten vast aan langlopende contracten met tuinders en boeren, dus daar zal groente en fruit door het toegenomen aanbod niet direct goedkoper worden.

Recenseer je baas, anoniem

De Volkskrant schrijft over de Amerikaanse website Glassdoor.com, waarop je je baas anoniem kunt recenseren.

Ook Nederlandse werkgevers worden er beoordeeld.

In het stuk wordt een anonieme werknemer van TomTom geciteerd: “Er is weinig aandacht voor nieuwe producten, dat komt mogelijk doordat geen enkele TomTom-werknemer autorijdt.” “Hoe korter de rok, hoe hoger de positie”, stelt een werknemer van Booking.com in Amsterdam.

Het is natuurlijk maar de vraag hoe representatief de recensies zijn. Wel staan er ook positieve reacties, bijvoorbeeld over Unilever-topman Paul Polman. Die heeft op de website een ‘approval-rating’ van 91 procent.

    • Dolf de Groot