Onverwachte koersval BAM

Aandeel BAM bijna gehalveerd in een maand

Bouwbedrijf BAM publiceerde vanochtend een tussentijds handelsbericht na een onverwachte koersval afgelopen vrijdag. Het aandeel verloor ruim 17 procent zonder directe aanleiding. Ook analisten zien die niet. Vorige maand maakte het bouwbedrijf bekend dat het 75 miljoen euro verlies verwacht door problemen bij twee infrastructuurprojecten, in Duitsland en Groot-Brittannië. Sindsdien is de beurskoers van bedrijf bijna gehalveerd. Ook nadat die vanmorgen weer wat is aangetrokken, doordat BAM mogelijke geruchten over nog meer problemen heeft ontzenuwd in zijn tussentijdse bericht, dat vooruitloopt op de halfjaarcijfers die later deze maand komen. Het bedrijf meldde dat het verwacht quitte te spelen in het eerste half jaar van 2014, ondanks het verlies van 75 miljoen euro. Bij de winstwaarschuwing vorige maand liet het bedrijf ook weten dat nieuwe bezuinigingen een jaarlijkse kostenbesparing van 100 miljoen euro moeten opleveren. (NRC)