Video: Kama het surfende varken wil wel een beetje golven van formaat

Even voorstellen: Kama, aka surfend varken.
Even voorstellen: Kama, aka surfend varken. Schermafbeelding YouTube

In de categorie surfende dieren: vandaag een varken dat graag op een board in de zee staat. Maak kennis met Kama en zijn eigenaar Kai Holt in Oahu.

Een paar dagen geleden schreven we iets over een babyzeehond die ineens op de surfplank van twee vrienden sprong en een paar golven meepikte. Nu is het de beurt aan het varken Kama, die samen met zijn eigenaar Kai Holt op het Hawaïaanse eiland Oahu woont.

Holt vertelt dat Kama toevallig bij zijn huis terechtkwam toen hij nog maar heel klein was.

“Op een dag viel hij in het zwembad en begon meteen te zwemmen tot mijn verbazing. Hij volgde me het water in en sprong op de surfplank. Hij weet heel goed wat hij doet. De afdrukken van zijn hoeven staan in mijn plank.”

En de golven moeten niet te klein zijn zegt Holt, ze moeten wel enige omvang hebben, anders verveelt Kama zich en springt hij gewoon weer van de plank af. Okee, het is natuurlijk een verkapte reclame van GoPro, maar het is toch wel erg droog om het varken even te zien staan:

Kama was CBS al eerder opgevallen:

    • Anouk Eigenraam