Passagiersvliegtuig crasht in Teheran - zeker veertig inzittenden

Het Mehbarad vliegveld, vanwaar het verongelukte vliegtuig opsteeg. Foto screenshot YouTube / WorldBreakingNews

Een klein passagiersvliegtuig met aan boord zeker veertig inzittenden is vanochtend gecrasht bij de Iraanse hoofdstad Teheran. Staatsmedia melden dat er 39 mensen zijn omgekomen. Onder de doden zouden volgens persbureau IRNA zeven kinderen zijn.

Update 12.05 uur: Zeker negen mensen hebben de vliegtuigcrash overleefd. Dat heeft onderminister van transport Ahmad Majidi gezegd. Eerder meldden Iraanse staatsmedia nog dat alle 48 inzittenden om het leven waren gekomen. Het nieuwe dodental komt hiermee op 39.

Het vliegtuig is neergestort in een woonwijk vlak nadat het was opgestegen van de luchthaven Mehrabad, ten westen van Teheran. Het gaat om een vliegtuig van de maatschappij Taban Air. De motor zou zijn uitgevallen, meldt IRNA.

Het persbureau bericht verder dat er 48 in plaats van veertig mensen aan boord van het vliegtuig zouden zijn. Een bron voor de berichtgeving wordt niet gegeven.

Iran wordt vaker getroffen door vliegtuigcrashes. De meeste ongelukken worden toegeschreven aan de verouderde staat van de vliegtuigen en het slechte onderhoud. Het grootste gedeelte van de vliegtuigen waar de nationale maatschappij IranAir gebruik van maakt, zijn Boeings die zijn gekocht voor de revolutie in 1979. (AP)