Hoop op economische groei en wat de week verder interessant maakt

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Bodemonderzoeker Fugro heeft het zwaar. Afgelopen week waren ze nog tevreden met een nieuwe opdracht: ze gaan in de Indische Oceaan op zoek naar het vermiste toestel van vlucht MH370. Maar morgen zijn de halfjaarcijfers teleurstellend, kondigde het bedrijf al aan in een winstwaarschuwing. Mede doordat olie- en gasbedrijven hun investeringen terugschroeven.

2. Als oliebedrijven minder investeren, is dat misschien ook een probleem voor Boskalis, het Nederlandse baggerbedrijf dat vorig jaar nog een recordwinst boekte. Hoe positief zijn de halfjaarcijfers die ze donderdag presenteren?

3. Herstelt de economie zich nou wel of niet? Dit jaar was er na drie kwartalen groei opeens krimp door de zachte winter. Donderdag wordt het weer spannend, als het Centraal Bureau voor de Statistiek en Eurostat gelijktijdig de groeicijfers publiceren.

4. Op zoek naar een baan? Donderdag horen we van het CBS ook of het aantal vacatures in het tweede kwartaal weer is gestegen, net als drie voorafgaande kwartalen.

5. FarmVille is wel een beetje over zijn hoogtepunt heen. Dus het verlieslijdende Zynga moet snel een nieuwe hit scoren, wil het overleven. Nee, dan concurrent King Digital, dat dinsdag met kwartaalcijfers komt. Met hen gaat het fantastisch, net als met hun succesgame CandyCrush.

6. Ook beveiligingsbedrijf G4S komt met cijfers, woensdag. Het personeel staakte vanwege de bijna 350 werknemers die hun baan verliezen door overheidsbezuinigingen op gevangenissen. En de beveiligers op Schiphol zijn nog steeds boos. Zij krijgen het steeds drukker.

7. Terwijl Rusland en het Westen elkaar om de oren slaan met sancties, komt ook Gazprom met cijfers, donderdag. Het Russische staatsbedrijf weet prima in te spelen op politieke spanningen. Ben je pro-Russisch? Dan is je gas goedkoop.

    • Christiaan Pelgrim