In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week zijn het beelden van de gevolgen van de aardbeving in China, foto's ter herinnering aan wereldoorlogen, de vertolker van Rob Ford en doden als gevolg van het conflict in de Gazastrook. Waarschuwing: sommige foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Afghaans vluchtelingkind in het dorp Sardaryab in Pakistan.
Reuters / Fayaz Aziz
Ultra-orthodoxe joden lezen uit Klaagliederen tijdens de vastendag (Negende van Av), die de verwoesting herdenkt van de tempels van Jeruzalem in de joods-orthodoxe wijk van Jeruzalem.
AFP / Menahem Kahana
Hindoegelovigen waden door de rivier de Ganges in de noord-Indiase stad Allahabad met water om te offeren aan de god Shiva.
Reuters / Jitendra Prakash
Deelnemers van de Tour de Mongolia die leidt van Zamyn Uud naar Sainshand.
Reuters / Mareike Guensche
Gewonde kinderen in een ziekenhuis in Ludian, Zhaotong in de Chinese Yunnan provincie. Een zware aardbeving vorig weekend veroorzaakte landverschuivingen en snel stromende rivieren waarbij meer dan 400 mensen omkwamen.
Reuters / stringer
Duitse misdienaars heffen hun handen in de lucht tijdens een ontmoeting met paus Francis op het Sint Pietersplein voor het Vaticaan.
AFP / Alberto Pizzoli
Donna Garner (rechts) omhelst een voormalige werkneemster terwijl ze door de restanten lopen van een restaurant en winkel die de Garners al meer dan 30 jaar runden in Hat Creek, in het noorden van Californië. Het gebied kampte met twee grote bosbranden niet ver van elkaar vandaan.
AP / Marcio Jose Sanchez
Een kunstinstallatie met de titel 'Blood Swept Lands and Seas of Red' in Londen, herinnert aan het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.
Reuters / Luke MacGregor
De vader van een tienjarig zoontje huilt om zijn dood. Het jongetje kwam om bij een Israëlische aanval op een moskee in Gaza.
EPA / Oliver Weiken
Een verpleger demonstreert de beschermende faciliteiten in een speciale afdeling voor patiënten met ebola in het Royal Free Hospital in Londen.
AFP / Leon Neal
Bernie Ecclestone, eigenaar van de Formule Een, wacht met zijn advocaten voordat een rechtszaak tegen hem in München begint. Ecclestone wordt beschuldigd van onder andere omkoping.
AP / Matthias Schrader
Operazanger Placido Domingo voert Il trovatore uit van Verdi waarin hij Il Conte di Luna is. De opera maakt deel uit van de jaarlijkse Salzburger Festspiele.
Reuters / Heinz-Peter Bader
Een stel kijkt naar een brandende Oekraïense straaljager die door de separatisten is neergehaald bij het dorp Zhdanivka, 40 km van Donetsk af.
AFP / Dimitar Dolkoff
De Chinese stad Longtoushan in de provincie Yunnan in het zuidwesten van het land. Het gebied werd zwaar getroffen door een aardbeving waarbij meer dan 300 mensen gewond raakten.
AP / Andy Wong
Palestijnse artsen behandelen een baby die gewond is geraakt bij een raketaanval op Rafah in het zuiden van Gaza.
AP / Eyad Baba
Acteur Sheldon Bergstrom poseert in Toronto. De acteur speelt de burgemeester van de stad, Rob Ford in de musical 'Rob Ford the Musical: Birth of A Ford Nation'.
AP / The Canadian Press / Chris Young
Dakloze in Jammu, India. Het land telt meer dan 800 miljoen armen, van wie vele dakloos zijn.
AP / Channi Anand
Papieren lampionnen worden vrijgelaten op de Japanse rivier Motoyasu ter nagedachtenis aan de slachtoffers die omkwamen bij het bombardement op Hiroshima aan het eind van WOII.
Reuters / Kyodo
Een arts bedekt het lichaam een tienjarig Palestijns jongetje in het mortuarium in Gazastad. Het jongetje kwam om bij een raketaanval door Israël.
Reuters / Suhaib Salem