You Tarzan, me zevenkamp

None

De koning van de jungle komt aangezweefd aan zijn liaan, ziet een blonde vrouw zitten en maakt zich bekend: „Me Tarzan, you ...”

„Nadine Broersen, zevenkampster.”

„Seven-Camp? The jungle is no camping. I protect you.”

Tarzan probeert indruk te maken door een stuk heel hard te rennen, waarna Broersen hem eenvoudig inhaalt (200 meter in 24,57). Hij klimt snel een boom in, zij springt 1,91 meter naar de eerste tak. Hij laat zien hoe je snel over struiken springt, zij gaat in 13,39 over 100 meter horden. Hij doet voor hoe je een kokosnoot breekt, zij gooit het ding 14,34 meter weg. Hij pocht dat hij bijna een kilometer aan lianen kan slingeren, zij rent 800 meter onder hem door in 2.11,11. Hij zwemt een snelstromende beek over, zij springt 6,39 meter droog naar de overkant. Hij laat zien hoe je een marmot vangt, zij pakt haar speer en spiest een wild varken dat 54,97 meter verderop loopt.

Als u bij de EK in Zürich een schaars geklede man tussen de zevenkampsters ziet dan is dat geen gewone streaker, maar Tarzan die oefent voor het leven in de jungle.

    • Arjen Fortuin