Week lang minder treinen rond Utrecht

Een trein op Utrecht Centraal Station. Foto ANP Lex van Lieshout

Treinreizigers die komende week Utrecht Centraal aandoen moeten rekening houden met een langere reistijd. Door omvangrijke werkzaamheden rijden er tot volgende week zondag minder treinen, waarschuwen Prorail en NS.

Aan de noordkant van Utrecht Centraal wordt ruim twee kilometer spoor vernieuwd. Bovenleidingen, seinen, dwarsliggers en sporen worden eerst weggehaald en vervolgens opnieuw opgebouwd. Gedurende negen dagen zijn elke dag zo’n vierhonderd mensen aan het werk. De werkzaamheden zijn expres in de zomervakantie gepland om zo min mogelijk reizigers te hinderen.

Dit weekend en volgend weekend rijden er vanaf Breukelen, Woerden en Driebergen-Zeist geen sprinters. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen. Verder rijden er minder intercity’s en sprinters naar Nijmegen, Den Bosch en Utrecht Overvecht en kunnen de rechtstreekse intercity’s naar Schiphol niet rijden. Op sommige andere trajecten moeten reizigers een extra overstap maken.

Van maandag tot vrijdag rijden de sprinters naar Woerden niet en rijden er minder treinen naar Den Haag, Geldermalsen en tussen Breukelen en Veenendaal West. Ook gaan er geen rechtstreekse treinen naar Leiden.

De werkzaamheden maken deel uit van een complete vernieuwing van station Utrecht Centraal. In 2017 moet alles klaar zijn. Reizigers moeten dan makkelijker over kunnen stappen en ook de doorstroming van het treinverkeer moet verbeterd zijn. (Novum)